mammann

Vem är Mammann?

Ann Runesdotter Carlsson,
journalist, lärare och dramapedagog. Mamma till en son med adhd, en dotter med aspergers-syndrom och två barn till.

Mammanns blogg är skriven ganska mycket i kronologisk ordning. Om du vill kan du gå in i arkivet och börja från början i historien om AC/DC-pojken.

Vill du nå mammann privat så använder du annrunesdotter@hotmail.com


Besökare:
besöksräknare

Arkiv

01 Maj - 31 Maj 2010
01 Mar - 31 Mar 2010
01 Feb - 28 Feb 2010
01 Jan - 31 Jan 2010
01 Dec - 31 Dec 2009
01 Nov - 30 Nov 2009
01 Okt - 31 Okt 2009
01 Sep - 30 Sep 2009
01 Aug - 31 Aug 2009
01 Jul - 31 Jul 2009
01 Jun - 30 Jun 2009
01 Maj - 31 Maj 2009
01 Apr - 30 Apr 2009
01 Mar - 31 Mar 2009
01 Feb - 28 Feb 2009
01 Jan - 31 Jan 2009
01 Dec - 31 Dec 2008
01 Nov - 30 Nov 2008
01 Okt - 31 Okt 2008
01 Sep - 30 Sep 2008
01 Aug - 31 Aug 2008
01 Jul - 31 Jul 2008
01 Jun - 30 Jun 2008
01 Maj - 31 Maj 2008
01 Apr - 30 Apr 2008

sök!

Senaste kommentarer

custom (222. En klassisk …): Indian metropoliscomix.co…
custom (218. Dubbla känsl…): Indian metropoliscomix.co…
Adrienne Bernardo… (Text 41-49 om AC/…): Kontakta Dr Sambo nu för …
Sabrina (Text 41-49 om AC/…): Ända sedan min man fick m…
ebba (Text 41-49 om AC/…): Jag vill vittna om en sta…
sham (221. Och snygg är…): og youtube . youtubeog.co…
Smithe372 (169. Sockertjuv.): Hello There. I found your…
CHELSIE (Text 41-49 om AC/…): Jag läste vittnesmål om e…
Gloria (Text 41-49 om AC/…): UNDERBAR: Wooow, jag är …
Saheed (Text 41-49 om AC/…): Måste se God dag Alla, j…

Grejs

Drivs av Pivot - 1.40.5: 'Dreadwind' 
XML: RSS Feed 
XML: Atom Feed 
Bloggtoppen.se

« Text 31-40 om AC/DC-p… | Home | Text 50-59 om AC/DC-p… »

Text 41-49 om AC/DC-pojkens liv

26 04 08 - 15:09

41. LSS utredning

Publicerad: 2007-02-27
Vi träffade läkaren på BUP förra veckan. Psykiatriker kanske han är. Ja, han gipsar ju inte barnen, direkt. Vet inte vad han sysslar med på dagarna. Vi behöver i alla fall ett läkarintyg på att vår pojke har AC/DC. Atypisk autism och ADD. Att han är annorlunda, helt enkelt.

Man måste ha ett läkarintyg för att kunna ringa till soc. och få ett LSS-beslut. Man måste också ha ett läkarintyg om man vill få vårdbidrag från försäkringskassan. Detta får man emellertid inte reda på när man får diagnosen. BUP trycker en stämpel i pannan på ens unge, men information bidrar de inte med. Undrar varför.

En jobbarkompis till mig har ett AC/DC-barn som är mycket äldre än vårt. Hon har berättat vad vi kan få hjälp med och hur vi ska gå till väga. Jag har fått långa listor med telefon-nummer och namn. Många namn på vilka av kommunens handläggare som man INTE ska prata med. Det kallas inside information!

AC/DC-pojkens pappa har ringt och ringt. Det är så med LSS-handläggare att de är sällan anträffbara. De har telefonsvarare med metalliska apparatröster som meddelar att de är på möte och ska komma tillbaka klockan elva. När man ringer elva så kommer de tillbaka klockan ett, efter lunchen. När man ringer klockan ett har de gått på kurs och väntas åter nästa vecka. Så pappan har tillbringat många timmar med telefonluren i handen.

Han har träffat LSS-handläggare också. Det var två bistra damer som antecknade och nickade och inte sa nåt eller lovade nåt. Förståss. De ska göra hembesök hos oss först och göra sig en bild av vad vår pojke behöver för hjälp.

LSS står för Lagen om Stöd och Service, för vissa funktionshindrade. Målet med lagen ska vara att "den enskilde får möjlighet att leva som andra". Personer med autism eller autismliknande tillstånd har rätt till det här stödet om LSS-handläggarna anser att de har behov som inte kan tillgodoses på annat sätt.

Anledningen till att vi ger oss in i det här är att AC/DC-pojken behöver få göra något i sommar. Jag brukar vara med honom på landet på somrarna. Varje sommar. Lugn och ro. Inte så mycket folk, inte så mycket aktiviteter. Bara lugn. Men nu är han så stor att det inte räcker. Han behöver sysselsättning. Mycket mer än vi kan erbjuda.

AC/DC-pojkens pappa har ett yrke som gör att han oftast jobbar precis hela sommaren. Och jag vill gärna försöka få sommarjobb som journalist. Har sökt hur många semestervic som helst. Men vi kan ju inte lämna AC/DC-pojken ensam. Han blir 13 i höst, men han kan inte vara ensam på dagarna. Då skulle han sitta i mörkret och titta på tv hela sommaren. Och må jättedåligt.

AC/DC-pojken idrottar inte, så han åker inte på fotbollsläger eller ridskola. Han har inga kompisar att vara med, och inga släktingar som är beredda att ta emot honom. Men det finns kolloverksamhet för barn med särskilda behov. Äventyrsläger med personal som vet vad det handlar om att vara AC/DC. Äventyrsläger som man bara kan anmäla sig till genom sin LSS-handläggare.

Jag har pratat med vår BUP-människa om detta sedan i november. Förra veckan fick vi träffa BUP-läkaren. I går fick vi alla broschyrer från kommunen. Ansökningarna skulle ha varit inne senast den 16 februari. Så det blir väl ingenting!

Tänk att få vara ifred en vecka. Jag skulle kunna jobba som en hund, men bara att komma hem på kvällen och kunna gå ut och äta med sin man. Vad härligt det skulle vara. Ta ett kvällsdopp, gå på bio. Själva. Tanka lite energi hos varandra, så att vi orkar vara AC/DC-pojkens superföräldrar en höst till.

Först lyssnade inte BUP-människan, sen fick vi inte tag på LSS-handläggaren. Sen fick vi vänta på att träffa BUP-läkaren, och vänta på att träffa LSS-handläggaren. Därefter fick vi vänta på läkarintyget och ansökningsblanketterna från kommunen. Och när vi nu skickat in blanketterna så ska vi vänta på LSS-handläggarnas utredning. De ska bedöma AC/DC-pojkens rätt till insats. Fast det är ju redan för sent.

BUP-läkaren var lång och smal. Han hade beiga manchesterbyxor, beige bomullspolo med en beige linneskjorta över, ljusbruna skor och ingen utstrålning. Han hade ett handslag som en död strömming och en röst som var mild och monoton. AC/DC-pojken svarade inte på en enda fråga han ställde.

Han skrev:
"Är beroende av föräldrarnas stöd och tillsyn, t ex vid fritids-sysselsättningar. Är även i behov av förälders deltagande i många skolaktiviteter, så som vid utflykter. --- Handikappets beständighet kan eventuellt vara livslångt, men är beroende av ej helt överblickbara utvecklingsfaktorer och organisering av yttre stimulans". Undrar om vi har nytta av det utlåtandet.

Men sen sa han att vi skulle skicka hans intyg till försäkringskassan också. Att vi skulle pröva att få bidrag i efterskott för att pappan har varit hemma med AC/DC-pojken halva hösten. Han sa nåt om att man kunde se det som en retroaktiv sjukskrivning.

Det fick han säga! Vår vanliga BUP-människa var med. Hon ifrågasatte inte honom ett ögonblick. Konstigt. (se: BUP-samtal )

dumpad @ www.dumpad.sprayblog.se

Kan ni inte kontakta de på lägren direkt och förklara situationen? Eller funkar det inte så?

42. Hjälpa till

Publicerad: 2007-03-01
När man är en stor familj med många barn så är det praktiskt om alla kan hjälpas åt. Annars blir det väldigt stor börda på föräldrarna. Mina barn har alltid varit duktiga på att hjälpa till. De tömmer diskmaskinen, dukar, går ut med soporna, torkar bord, dammsuger av, såna enkla saker.

Naturligtvis ställer vi samma krav på AC/DC-pojken. Han ska städa sitt rum, bädda sin säng, ta hand om sin tvätt, ta ut soporna, hjälpa till i största allmänhet. Och det är alltid samma konflikt.

Det finns två lägen när man ber honom om något. Antingen skriker han och skäller och ifrågasätter varför det alltid bara är han som ska hjälpa till. Det är ett enkelt läge. Då ignorerar man bara reaktionen och fortsätter att vänligt be om hjälp. Det svåra läget är när han säger ja. Och sedan inte gör det man bett om.

I går till exempel. Då fyllde en av storasystrarna år. Är man en stor familj kommer många och gratulerar. Lite grannar och familjens pensionärer dessutom. Då måste man hjälpas åt. Först ska man katastrofstäda under förmiddagen. Så att det ser trevligt ut för dem som kommer. Lyfta AC/DC-pojkens gamla strumpor ur soffan och sånt. Röja i hallen så att det finns plats för folks ytterkläder. Sen ska man handla och förbereda mat. Duka, ta fram toapapper och tända ljus. Ja, ni vet hur man håller på när gästerna ska komma.

Vi for som yra höns upp och ned för trapporna i går. AC/DC-pojkens pappa är alltid matansvarig. Han är jättebra på det. Systern hade beställt soppa och våfflor, så det höll honom sysselsatt hela eftermiddagen. Vad tror ni AC/DC-pojken gjorde? Städade sitt rum och plockade in tvätten som vi bad honom? Nejdå. Han bäddade ned sig i filtar framför tv:n.

Jag blev jätteirriterad. Fast jag vet vem han är och vad han kan och inte kan klara. Då gick han och lade sig i ett annat rum, där det finns tv, men där man kan stänga in sig och inte synas. Så gör han alltid. Och jag skäller, fast jag vet att det inte hjälper ett dugg.

Om han ska hjälpa till när alla är röriga och uppe i varv, då måste man stå bredvid honom och assistera honom. Påminna honom om vad han ska göra hela tiden. Annars klarar han det inte. Hans strategi är då att gå undan och åtminstone inte vara i vägen. Eller i alla fall att hålla sig utom synhåll så att han inte drar på sig vår irritation.

Ibland ber jag honom om för många saker.
– Ta ut soporna, plocka gympakläderna ur din ryggsäck och sen tömmer du tvättkorgen, kanske jag säger.
Då gör han inget för han kan inte komma ihåg tre saker. Det blir ERROR på hans hård-disk. Ibland tänker han göra det jag ber om, men först när han gjort klart det han håller på med. Så då hinner han glömma att jag ens bad om något. Och jag har gjort det själv för länge sedan om han händelsevis kommer ihåg igen.

Det är så svårt att hålla i huvudet att man inte ska skälla. Just när det händer. Jag blir så besviken på honom varje gång. Jag tycker att han är lat som inte vill hjälpa till. Jag tycker att han är egotrippad som inte vill hjälpa till. Jag tycker att han inte bryr sig om oss andra. Att han utnyttjar oss och är hänsynslös. När han inte vill hjälpa till.

Fast ärligt talat, jag har inte en susning om vad han vill och inte vill. Egentligen vill han nog vara jätteduktig och slå mig med häpnad, så att jag blir glad och berömmer honom. Det skulle faktiskt inte vara så konstigt om han helst av allt vill vara precis så hjälpsam och duktig som jag önskar mig. Om han vill att jag ska vara stolt över honom. Det är snarare så än att han skiter i oss andra.

Jag vet ju det. Jag känner honom. Ändå blir jag så himla arg. Ändå skäller jag och domderar. Och så känner vi oss lika misslyckade båda två. Vanliga dagar går det lite bättre. Inte bra, men bättre än när det är familjestress.

Jag vet inte hur jag ska lära mig att inte bli förbannad när han inte hjälper till. Han måste ju öva sig att ta hand om hushållet han också. Förhoppningsvis flyttar han hemifrån nån dag och då måste han klara vanliga saker. Bädda, tvätta, laga mat, diska, skura toan. Det är föräldrarnas uppgift att lära barnen klara av ett vardagsliv. Och jag är en usel pedagog.


43. Han fastnar

Publicerad: 2007-03-05
Man brukar raljera om att kvinnor har simultankapacitet, men att män kan bara göra en sak i taget. Jag vet inte om det är särskilt sant. Jag som växte upp med en ensamstående pappa har tidigt lärt mig att män har simultankapacitet. Jag tycker dessutom själv rätt illa om att bli avbruten när jag koncentrerar mig på nåt, fast jag inte är man.

Om du nån gång känt igen dig i det påståendet, då kan du nästan förstå hur det är att leva med en AC/DC-pojke. Han kan verkligen bara göra en sak i taget. Det är dessutom fara värt att han fastnar där. Om han fastnar så står tåget verkligen stilla. Rostar fast i rälsen. Stenhårt.

Jag har elever som fastnar också. Har man hittat en halv bandyklubba på rasten som nog tillhör en kille i femman, då måste man hitta den där killen. Det spelar ingen roll att rasten är slut, att glosförhöret har börjat, att åskan går och det blir jordbävning, en halv bandyklubba måste först träffa en kille i femman innan någon annan tanke kan fästa i huvudet.

Jag var ju lärare i många år innan AC/DC-pojken anlände i mitt liv, och jag brukade bli helt galen på ungar som fastnade. Hade ingen förståelse dåförtiden. Kommer speciellt ihåg Jeppe. Han kunde fastna i en rörelse också. Minns en gång när jag läste en bok i Jeppes klass, som de tyckte var jättespännande. Under ett särskilt fängslande kapitel tejpade han runt sitt ben och stols-benet medan han lyssnade. Varv efter varv. Fast i en rörelse han inte visste om, helt utan tanke. När lektionen var slut och vi skulle gå och äta, då kom han verkligen inte loss. Han var helt förbluffad, hade ingen aning om att han tejpat fast sig. Förstod inte hur det gått till. Och det tog jättelång tid att få loss honom.

Numera har jag mycket mer tålamod. Går inte heller in i diskussion med den unge som fastnat. Börjar man argumentera har man ingen chans. Jag bara säger "Släpp den tanken en stund!" Det brukar fungera mycket bättre. I regel har eleven inte ens märkt att hon har fastnat.

AC/DC-pojken fastnar ofta i en tanke. Det handlar mycket om mat. Han bestämmer kanske att vi ska äta italienskt en hel vecka. Det spelar ingen roll om ingen håller med honom, har han tänkt tanken, så ska det vara så. Och besvikelsen har inga gränser när det blir ugnspannkaka mitt i hans italienska vecka. Det handlar verkligen inte om envishet. En envis unge är en barnlek jämfört med en AC/DC-pojke som har fastnat.

Framför allt fastnar han i olika sysselsättningar. Har han ett legoprojekt så bygger han intensivt i flera månader. Kan gå upp mitt i natten och bygga. Allt lego används i projektet. Och han har ganska mycket lego. Jag har aldrig sett någon använda legobitarna på så många helt oväntade sätt, heller. Han sätter ihop dem som ingen annan kan tänka sig. Det blir konstverk. Världar. Som går att öppna. Som har nya världar inuti sig. Vi trampar på lego precis hela tiden och överallt. Det gör så ont.

Börjar han spela tv-spel så sitter han i veckor utan avbrott. Till långt in på natten, i hemlighet, under täcket. Man får vara alert för att avslöja honom. För att inte tala om när han får tag på modell-lera. Det blir så mycket att det passerar alla gränser. Det är modell-lera överallt. I sängen, intrampat i mattan, i badkaret, i tvättmaskinen, i håret, i kylskåpet, under skorna. Vi lever i en modell-lerakontaminerad vardag allihopa. Och det är så svårt att få bort från kläderna.

Just nu håller han på med WarHammer. Det är plastgubbar. Svindyra. Jag tror att de hör till nån sorts livespel. Men han är inte intresserad av att spela med dem. Han målar dem. Bygger en värld av trä att placera dem i. Tillverkar slott, skogar, byar, broar, och vatten.

Det är det första han gör på morgonen, och om man inte avbryter honom hårdhänt så äter han varken frukost eller klär på sig förrän efter många timmars målande och konstruerande. Sen tänker han WarHammer hela dagen. Gör ritningar, plockar detaljer som går att använda i soporna eller på marken. I varje sekund tjatar han om att vi ska skjutsa honom till en speciell butik där han kan köpa fler gubbar.

På keramiken tillverkar han detaljer till sin nya värld. Direkt när han kommer hem från skolan ställer han sig och sågar och limmar. Hela tiden växer det fram nytt. Mera, större. Inte förstår jag riktigt storheten i verksamheten, men jag ser ju att det blir fint. Det hjälper dock inte riktigt när jag upptäcker att han har gått upp mitt i natten för att färdigställa ett byggprojekt. Tyst, tyst, så att ingen ska märka att han inte sover.

Han kan bara inte släppa. Är han kränkt, eller missförstådd, då kan han inte släppa. Då sitter det stenhårt fast. Han ältar och ältar. Förlåta och gå vidare finns inte i hans värld. Förstå och acceptera ändå mindre. Han vill nog både förlåta och förstå om man pratar med honom och reflekterar tillsammans. Men han KAN inte släppa. Det är svårt att hjälpa honom också. Då är det lättare att fördra att han inte kan avbryta sina WarHammer byggen.

Tanken på att tömma diskmaskinen kan han däremot släppa hur snabbt som helst. Det är lika lätt som att släppa tanken på att städa sitt rum. Fast det tror jag han har gemensamt med de flesta barn.

Mikaela @ stalkamig.blogg.se
Det där kan man ju själv känna igen sig i, även om det inte blir lika intensivt för en annan. Häromnatten låg jag vaken och vred mig och lyckades inte släppa tanken på "bästa möjliga ord man kan lägga när man kör Alfapet"...

44. Empatistörning

Publicerad: 2007-03-08
I dag ringde taxichaffisen på dörren när han kom hem med AC/DC-pojken.
– Skulle bara säga att det är en djävla trevlig unge du har, sa han.
Tyvärr hade själva pojken så himla bråttom upp till sina WarHammer-gubbar att han inte hörde. Den kommentaren värmde i alla fall oss föräldrar. Vi behöver mycket sånt.

Vuxna tycker ofta att AC/DC-pojken är trevlig. Rolig att prata med. Allmänbildad. Han pratar gärna om film till exempel. Men inte hur som helst. Gärna på genrenivå. Man kan fråga honom om hans favoritregissör. Tim Burton säger han då. Man kan få höra honom jämföra Spielbergs tidiga produktion med de senare filmerna. Eller så berättar han om storheten i Ulf Malmros filmskapande. AC/DC-pojken är nämligen äkta cineast. Sånt tycker folk är kul. Man väntar sig inte den sortens allmänbildning av en strulig tolvåring som knappt kan knyta skorna.

En vän till oss har varit mycket ledsen under året. Hennes mamma fick bröstcancer. Vi har pratat mycket om det och alla har varit ganska oroliga. Man blir ju det när det är nån man gillar som blir sjuk.

I alla fall så var vi på middag hos vår vän för lite sedan och då var även hennes mamma där. Friskförklarad och superfräsh
- Vad kul att du är här, sa AC/DC-pojken. Hur är det med dig, mår du bra nu?
Han hade så mycket uppriktig värme i rösten att hon blev alldeles tårögd. Hon hade inte väntat dig den sortens omtanke från en strulig tolvåring som knappt kan umgås med sin egen familj.

Å andra sidan berättade min pappa att AC/DC-pojken nyligen gav honom en fullständig redogörelse för vilka grejor han vill ha när pappa dör. Det var väl det mesta pappa har som AC/DC-pojken paxade för redan nu. Nån enstaka grej bokade han för sin egen pappa, men varken jag eller min brorsa skulle få vara med och välja. Inte brorsans ungar heller.

Ja, min pappa har ju inga fantastiska egendomar att ärva. Lite böcker och några gamla pinaler från förr. Ett gammalt gevär och några spjut. Saker som lockar en liten kille. Så det är inte så konstigt att han är sugen på de där sakerna. Det är vad man kan vänta sig av en strulig tolvåring med bokstäver. Men min pappa bara skrattade. Han tog inte illa upp fast han fick tillbringa en halv eftermiddag med att prata om sin egen död. Han är inte vare sig sjuk eller gammal, men han unnar AC/DC-pojken ett och annat gammalt svärd.

Det är ju så att AC/DC ofta innebär att man inte riktigt fattar hur andra människor känner. En viss empati som alla vi andra upplever och använder, är liksom borta i AC/DC-världen. Men inte all empati och inte alltid. Vår pojke är både omtänksam, varm, empatisk och förskräckligt egotrippad.

45. Vernissage

Publicerad: 2007-03-09
Nu är det dags, mina vänner för
VERNISSAGE
lördag 21/4 & söndag 22/4 blir det utställning på
Mäster Olofsgården
Svartmangatan 6
ett stenkast från Stortorget i Gamla Stan i Stockholm.

Just nu pågår ett ivrigt inramande, glaserande, filande och putsande, monterande och klistrande. Så att just du ska kunna köpa dig en farlig drake, eller ett monster med jättestor mun. Tyvärr är alla de allra finaste grejorna redan i privat ägo. De allra bästa ger han alltid till sin scoutledare. Familjen står med långa näsor och dreglar.

Jag ville skriva det här med stora röda bokstäver. Med guldram och krusiduller i alla hörn. Men jag vet inte hur man gör. Det fungerar inte hur jag än klickar runt här. Så ni får känna på vibrationerna hur stora och röda bokstäverna är. Och hur glada och gyllene orden blir.

Malin @ malinakrocko.blogspot.com
Jag hade oxå kommit om jag kunnat...men du kan väl knäppa kort sen så man får titta lite på håll iaf :)
Evelyn @ lynnish.sprayblog.se/
Åh, vad skoj. Jag hoppas jag har möjlighet att komma :) Det är väl i Stockholm? Jag har bara varit till Sverige några få gånger i mitt liv, så jag känner mig helt borta!
dumpad @ www.dumpad.sprayblog.se
ååhhh vad kul!!! Jag ska genast maila pappa och fråga om han är ledig den helgen, så jag kan bo hos dem och få skjuts dit... Antar att detaljer om tider och så kommer senare?
Lovar att köpa nåt också, bara det inte är för dyrt...är ju fattig student :S =)
Annelie
Åh, vad kul, synd att jag bor så långt bort bara, hade varit så himla kul att se. Hoppas allt går bra, och att ni får en trevlig helg tillsammans, med många gäster.

46. Skyll dig själv!

Publicerad: 2007-03-10
Nu har vi gjort det igen. För vilken gång i ordningen? Vi har låtit bli att tro på AC/DC-pojken. Fast han hade rätt! Hur dålig förälder kan man bli?

Pappan var på utvecklingssamtal i veckan. Med AC/DC-pojken och den nye läraren. De pratade om hur det går i skolan, som man ska. Han har inte nått målen i ett enda ämne. Inte undra på när han har missat i stort sett hela höstterminen. Förutom att han ju faktiskt har AC/DC också.

Omdömena kan se ut så här till exempel:
Deltar gärna, men har bråttom och mycket fokus på annat. Eftersom han är okoncentrerad och allting ska gå fort, missar han moment eller uppfattar inte allt som ska göras.
Behöver mycket stöd för att kunna fullfölja arbetet på ett tillfredställande sätt.
Behöver mycket en-till-en-undervisning i en lugn miljö utan störningsmoment.
Har mycket svårt med sociala samspel och behöver hjälp att bygga upp relationer.
Behöver hjälp att kontrollera sina ilskeutbrott, att hålla fokus på det han gör för stunden.

Ingenting vi inte redan visste, alltså. Så ser hans skolgång ut. Mera lättstörd unge får man leta efter. Men även om han inte håller fokus, som läraren skriver i sitt utlåtande, så går väldigt mycket kunskap ändå in. Han är allmänbildad för sin ålder. Och att han inte skriver anteckningar i en bok behöver inte betyda att han inte har lärt sig det han skulle redovisa.

Utom i matten, där har han tydligen värsta teflonminnet. Trögstartad som tusan. De säger att han nästan måste börja om från början varje gång han har matte. Det som funkade i går är inte kvar i morgon. Då måste han lära sig samma sak igen. Stackarn! Vad kämpigt det måste vara. Inte för att han har svårt att förstå matte, för det har han inte. Men när han dessutom tycker att det är så tråkigt som han gör, tänk att behöva lära sig samma sak igen och igen och igen. Det måste vara förfärligt. Han rår ju inte för att han fungerar på det sättet. Det är inte så att han inte fattar, på flit.

Men det är det här med det sociala samspelet. Han har sagt hela tiden att de mobbar honom i skolan. Två av de andra killarna mobbar honom varenda dag. Han är jättearg på det, och han vill förståss att vi ska ringa till deras föräldrar och skälla. På samma sätt som folk har ringt och skällt på honom genom alla år. Men vi har inte trott på honom. Inte jag i alla fall. AC/DC-pojkens pappa är något mera lyhörd faktiskt. Jag har sagt att det är han som måste lära sig vara en kompis. Att han får skylla sig själv om de är dumma, för han är också dum.

Lärarna har berättat hur AC/DC-pojken själv har försatt sig i situationer där alla blir arga på honom. De har berättat hur han ska bestämma och domdera tills de tre klasskamraterna blir tokiga. De har gett oss bilden av att AC/DC-pojken själv skapar konflikterna omkring sig. Att han får skylla sig själv när det blir tjafsigt. Och vi vet ju, han gör så hemma också, så vi har trott på lärarna. Inte brytt oss om att tänka tanken att det både kan vara som det brukar och att de andra killarna är extra elaka.

Vår pojke har alltid varit mobbad. Jag minns en gång när jag hämtade honom på dagis. Han var nog i treårsåldern ungefär. När jag kom i grinden såg jag hur han sprang för livet, vettskrämd, med tio skrattande, stora killar efter sig. De kom ifatt honom lagom långt från fröknarna, där de inte syntes längre. Där fällde de honom och började sparka grus på honom, precis när jag kom fram.

Det var en ren slump att jag upptäckte det. Att jag kunde rädda honom. Förskollärarna hade ingen susning om situationen. De tog tag i det efter bästa förmåga, men det enda jag någonsin såg av resultatet var att en mamma kom fram till mig i kapprummet och sa att hon tyckte synd om mig som hade en så besvärlig pojke. Jag visste inte vad jag skulle svara. Hennes unge var en av dem som var elakast mot AC/DC-pojken. Men jag fann mig inte tillräckligt för att säga det. Tyvärr.

Det är nåt han gör som får till resultat att andra barn försöker förgöra honom. Vet inte vad det är. Hans blotta uppenbarelse lockar fram det allra fulaste hos ungar. Jag har sett det bland barnen på landet också. Då sa jag faktiskt till föräldrarna att deras unge mobbar min. Det var nu i somras. Men det enda som hände var att de slutade hälsa på oss.

Jag vet inte hur vi ska hjälpa honom. Trodde att han skulle få den hjälpen i samverkansklassen. Att detta med liten grupp och samarbete med BUP och specialutbildade lärare skulle leda till att AC/DC-pojken skulle bli bättre på att hantera sin sociala situation. Men de o-specialutbildade pedagogerna lät sig luras lika mycket som vi föräldrar. De drog också slutsatsen att AC/DC-pojken alltid ska skylla sig själv när folk är dumma mot honom. För att han gör fel.

Nu har det uppdagats. Nu har lärarna fattat vad som egentligen händer. Och det har de berättat för oss.

AC/DC-pojken klarar inte av slöjden, för att de andra pojkarna retar honom oupphörligt och kommenterar allt han gör. Eller beskyller honom för att ha förstört deras arbeten. Vilket lärarna hitintills har gått på. Nu vet vi att det inte var så.

AC/DC-pojken klarar inte av idrotten, för att de andra pojkarna retar honom oupphörligt och kommenterar allt han gör. Eller beskyller honom för att smitta dem med AC/DC-bakterier.

AC/DC-pojken klarar inte av matsalssituationen, för att de andra pojkarna retar honom oupphörligt och kommenterar allt han gör. Eller beskyller honom för att äta så äckligt att de tappar aptiten.
Och så vidare.

Detta har han rapporterat för lärarna, varje gång. Och de har sagt: Skyll dig själv, det är du som börjar.
Detta har han rapporterat för oss föräldrar, varje gång. Och vi har sagt: Skyll dig själv, det är du som börjar.
Tänk så fruktansvärt. Att vara så utsatt och samtidigt så vansinnigt övergiven. Jag skäms!

Linda
Hua... Nu har jag läst hela bloggen i ett svep och är...tagen, leende, tårögd...och helt slut. Önskar er all lycka framöver! Styrka, tålamod och kärlek utan gränser!
dumpad @ dumpad.sprayblog.se
Men stackars AC/DC.och er föräldrar också, för den delen. Med stor erfarenhet av mobbing kan jag säga så här: för att klara det behöver man styrka. Visst är det bra om man har föräldrar som säger ifrån, men man behöver en sjuhelvets kraft för att klara av det; för att orka stå ut. För att orka förändras. Det tror jag gäller oavsett om man har en diagnos eller är "normal". Den styrkan måste komma från de som står närmast; från familjen. Jag fick den av min mamma, AC/DC kan få den av er. Låter det konstigt? Jag hoppas du förstår vad jag menar, fråga annars.

47. Mitt kompetenta barn

Publicerad: 2007-03-12
AC/DC-pojken är rätt negativ. Det är så han möter det mesta som händer. Han har ingen social kompetens. Alls.

Han får en ny tröja.
– Den hade kanske varit cool om inte den här randen hade varit här, säger han då.
Han får en utsökt middag.
– Jag ville hellre ha fisk i dag. Eller,
- Fy fan, vad starkt, det här kan man ju inte äta. Eller,
- Det är mycket godare utan morötter.
Han får gå på teater med alla systrarna.
– Pjäsen var tråååkig. Om man hade kunnat gå till pausen hade det kanske varit bättre. Orka sitta i två timmar!!
Han har varit på museum med sin pappa.
– Allt det där har man ju redan sett. Det fanns ingenting som man inte visste på det där skitmuseet. Och pappa vägrade fika efteråt.
Han har varit på skidresa med familjen.
– Jag står inte ut med de där djävla liftköerna. Det var en idiot bakom mej i kön som bara stod och glodde på mig. Jag hade lust att slå ner honom.
Han får en skiva i present av sin syster.
– Vad är det här för djävla musik? Det här kan man ju inte lyssna på!

Jag hjälper honom i bland att glasera keramik. Det tar för lång tid för att han ska ha tålamod att göra det ordentligt. Han doppar bara gubbarna i glasyren och slarvar över. Långt under sin konstnärliga kompetens.

Jag får minutiösa instruktioner exakt vilka figurer jag ska glasera, med exakt vilken glasyr och hur mycket. Han är konstnären och jag är hans assistent. Ett ansvarsfullt jobb och ett förtroende. Men det är inte nådigt om jag misslyckas. Hitintills har han aldrig varit nöjd. Jag får alltid knivskarp kritik. En ögonvita är för liten, en annan för stor. Det blev fel grön färg eller för lite svart färg. Alltid är det fel på allt.

Vi vet ju, allihop att han låter mycket mer än han menar. Blir vi sårade eller arga blir han förtvivlad och känner sig hur missförstådd som helst. För det var ju inte så han menade. Men man kommer inte alltid ihåg hans sociala inkompetens. Jag blir sårad ibland. Dödens trött ganska ofta och förbannad lite då och då. Fast jag vet.

Resten av världen, andra barn speciellt, de vet ju inte. De blir alltid förbannade. Ber honom fara och flyga. Förståss. Då fattar han ingenting. För han vet verkligen inte hur han låter. Och det är som om det inte går att lära honom det heller. Lika lite som det går att lära honom att säga positiva saker. Han äger inga positiva ord.

Men han har positiva tankar. När jag fyllde år sist gav han mig en bok i present. En som han valt ut noga på Akademibokhandeln. Visserligen bland de billigaste pocketböckerna, men i alla fall. Den heter:
Livet i familjen - om det viktiga samspelet och är skriven av familjeterapeuten Jesper Juul. Undertexten är:
av författaren till DITT KOMPETENTA BARN
Det var ingen bra bok. Populärpsykologiskt mummel i busken. Men det var inte innehållet som var grejen, för det kände inte AC/DC-pojken till. Det var bokens namn som var hans budskap till mig.

Och förmodligen kommer självinsikten nån gång. Mycket senare än för oss andra. Men den kommer att komma. Han kommer att lära sig! Vad skönt det ska bli.

Stina @ www.hemmapalandet.blogspot.com
Skönt att det finns fler som vet hur det är. Jag har en 17-årig son med ADHD, Tourettes syndrom och OCD. En 15-årig son med Aspergers syndrom, ADHD och Tourettes syndrom. Kram Stina

48. Åskledare

Publicerad: 2007-03-19
Jag blir så trött på honom. Hans pappa blir så trött på honom. AC/DC-pojken är så trött på sig själv.
– Jag vill ju inte att du ska bli arg. Jag tänker att du ska bli glad, men det bara blir så, säger han när jag har fått totalspel.
Och jag vet ju det, men det är så svårt.

Han är snart tretton. Jag är snart femtio. Jag är för gammal att passa på ett småbarn som inte klarar sig själv, och han är för gammal att bli passad på. Plus att jag vet att han egentligen är hur kapabel som helst. Han får inte ihop det, men han skulle kunna. Om han bara ville det.

Jo, han vill det. Han vill göra allt jag ber honom om. Han vill vara allt det vi önskar att han vore, men inte just nu. Just nu vill han titta på tv, måla plastgubbar, sova, surfa med datorn. Vad som helst utom det man ber honom.

Jag räknar alltid med att han ska klara av sitt liv. Vill inte underskatta honom. Sänka hans självförtroende med att inte tro att han ska klara sig själv. Sen klarar han sig inte själv och då blir hans självförtroende sänkt för att han inte kunde leva upp till mina förväntningar. Hur man än vänder sig har man ändan bak.

Han kan inte knyta skorna. Går med stövlar året runt, för att de är enkla att sätta på. Men han vill gärna ha de coola skorna med snören. Så han får dem. Sen knyter han inte upp dem och trampar ner dem och sabbar dem. Då blir jag arg.

Han kan inte klockan. Är fullständigt ointresserad av att lägga ner energi på att lära sig också. Det finns alltid någon att fråga. Men det är samma panik varenda morgon. Hur tidigt han än blir väckt är han ändå inte klar när taxin kommer. Då blir jag också arg.
Han vill ha långt hår. Han har ett tjockt och härligt hår. En riktigt blank och kraftig hästman. Det skulle kunna vara hur snyggt som helst, men han sköter det inte. Det är krångligt att få honom att tvätta det och han borstar det aldrig. Så det ser bara ovårdat ut. Det gör mig arg. Särskilt när jag beordrat honom att tvätta och borsta det i flera dagar och det ändå inte är rent eller kammat.

AC/DC-pojken är lat, men det är inte för att han är lat som ingenting blir gjort. Det är bara för att han inte kan fokusera. Han rår inte för det, men jag blir arg i alla fall. Det hör hans pappa och så säger han åt mig. Jag blir snarare mer förbannad när AC/DC-pojkens pappa lägger sig i och talar om för mig att jag ska skärpa mig. Men jag blir arg på pappan i stället och då får AC/DC-pojken i alla fall vara ifred ett tag.

Det är likadant åt andra hållet. Pappan kan vara riktigt elak mot AC/DC-pojken när han är för trött. När han ruttnar. Då är jag genast där och säger till.
- Du vet ju vad han har för svårigheter, säger jag.
- Han gör ju inte sådär med flit.
- Du känner honom. Vi är tvungna att älska honom fast han inte klarar att leva upp till våra förväntningar, mästrar jag.
Då blir pappan arg på mig istället. Och jag blir ilsken tillbaka. Men AC/DC-pojken får en stunds respit.

Vi blir varandras åskledare. Som leder bort energin och kraftutbrotten från pojken. För det spelar ingen roll hur mycket man kan och vet och kämpar för sitt barn. Det spelar ingen roll hur mycket man älskar och förstår. Man orkar inte vara bra hela tiden. Man orkar inte vara så bra som man vill ens halva tiden. I alla fall orkar inte vi det.

Vi gör som AC/DC-pojken, vi gör så gott vi kan. Det räcker inte hela vägen, men det räcker så långt som vi förmår. Och när vi inte räcker längre, när tålamodet och orken tryter, då avleder vi. När åskan går då hjälps vi åt, fast det ser ut som om vi bara grälar.

49. Somna-piller

Publicerad: 2007-03-26
Sömn har alltid varit ett problem här i vår familj. AC/DC-pojken kan aldrig somna. Han kan vara så trött att han är helt outhärdlig, men somnar, det gör han bara inte.

Vi förvarnar honom halv åtta, att nu är det snart dags. Kvart i åtta försöker vi sätta igång honom, för vidare färd mot badrummet. Alltid under stora protester. Det är ingen hejd på hur dumma i huvudet vi är runt åttatiden på kvällen.

Vid kvart över åtta ska han vara klar med alla procedurer, tandborstning och sånt. Halv nio ska det vara släckt och tyst i AC/DC-pojkens rum. Kanske tycker ni att det är väl tidigt för en unge som snart fyller tretton, men jag säger bara det, han är inte kul när han är trött. Efter halv åtta är han dödstrött och då har han bara ett läge; hela världen borde fara åt helvete!

För det mesta håller sig AC/DC-pojken också inom de tidsramar vi har bestämt. Mellan kvart över åtta och halv nio ligger han i sin säng. Det är sen det börjar.

Han läser lite, sätter på musik, hämtar grejor och sitter i sängen och ritar, tänder ljuset, stänger av musiken, läser en tidning, går upp och pysslar lite med lego eller nåt annat projekt som är i gång, släcker ljuset, går på toa, spelar lite tv-spel i sängen, sätter på ny musik. Och så vidare. I flera timmar.

Jag brukar titta till honom när jag går och lägger mig vid halv elvatiden, och då är han alltid vaken. Trött som sjutton, men klarvaken. Han kan bara inte somna.

När han är extra trött, efter ett kalas, eller efter en storhelg, då tar det ändå längre tid att somna.

Det är mycket som blir problematiskt av att AC/DC-pojken inte sover. Han blir extra otrevlig till exempel. Gapar och skriker och gör sig ovän med hela världen. Han blir hopplöst krånglig att väcka på morgonen. Orkar inte duscha, orkar inte ta fram kläder, orkar inte äta frukost. Han är nätt och jämt klar när taxin kommer.

Skolan klagar på att han är trött och stingslig hela förmiddagen. Normalt sett är barn mest koncentrerade på förmiddagen. Då försöker man lägga mattetimmar och andra tänkämnen, för det är då alla är utvilade och fattar som bäst. Med AC/DC-pojken är det omvända världen. Han fattar ingenting. För han är så himla trött.

Jag läste någonstans att det finns sömnmedel för AC/DC-barn. Sömnstörningar är visst ganska vanliga i bokstavslandet. Det finns ett kroppseget hormon som heter melatonin eller nåt sånt. Det kan man ge till barn som inte kan varva ner av sig själva, för det somnar man av.

Trots att vi alltid har haft det så här med vår pojke har tanken aldrig slagit oss förut att man kanske skulle kunna hjälpa honom med piller. Vi skulle nog aldrig ha velat ge honom traditionella sömntabletter. Men när jag läste om det här melatoninet (eller vad det heter) så lät det inte så läskigt i alla fall. Det är ju inte frågan om några kemikalier eller droger utan det är ett rent naturpreparat. Fast receptbelagt.

Så vi frågade vår BUP-människa om hon visste något om somna-piller till AC/DC-pojkar. Hon visade inget intresse alls. Ifrågasatte bara som vanligt.
– Hur tänker ni nu?
Efter ett långt ältande där vi båda intygade att det tar upp till tre timmar varje kväll för vår pojke att somna, kläckte hon till slut ur sig att vi måste träffa BUP:s läkare för att kunna komma i närheten av somna-piller.
– Då ringer jag honom och bokar en tid, sa AC/DC-pojkens pappa.
– Nej, nej, det gör jag, sa hon.

Veckan därpå när vi kom till BUP och frågade efter läkartiden så hade hon inte bokat den. Inte nästa vecka heller. Och inte veckan efter det. När hon till slut lyckats komma ihåg att boka en tid hade det alltså gått en månad. Plus att man alltid måste vänta en månad på själva läkartiden.

Sånt gör mig så frustrerad. När jag kommer på något som kanske skulle kunna underlätta AC/DC-pojkens onödigt krångliga liv, då ska någon annan alltid dra ut på det. Då ska han inte få hjälpen så fort som möjligt. Utan sen, senare, mycket senare, nån gång i framtiden. Helt i onödan.

När vi väl fick den där läkartiden, då passade den mig väldigt dåligt. Det är besvärligt att ta ledigt från skolan för själva fröken. Planering kan man alltid fixa på kvällen, men att vara borta från lektioner och vara tvungen att ha vikarie, det är alltid lika krångligt. Det vill man undvika i det längsta. Men AC/DC-pojkens pappa kan ju följa med till läkaren. Man måste väl inte vara två för att gå till doktorn.

Jo, men det måste man, enligt BUP-människan.
– Man brukar ju vilja träffa båda föräldrarna när det handlar om att medicinera barn, sa hon.
– Medicinera? protesterade jag. Vi vill ju bara att han ska få prova melatonin.
– Nej, man brukar faktiskt börja med Teralén, sa hon då.
– Gå till doktorn kan pojken och jag klara av själva, tyckte AC/DC-pojkens pappa. Jag förstår också vad läkaren säger.
– Det är nog av stor vikt att båda är där, stod BUP-människan på sig.
– Man vill nog att bägge föräldrarna lyssnar. Läkaren ska prata med pojken, och sen är det en somatisk undersökning. Men man vill ju höra hur ni tänker kring barn och medicinering. Vad som egentligen ligger till grund för att ni vill medicinera er pojke.

Vi tittade på varandra och gav upp, min man och jag. Det går liksom inte att ha ett vuxet samtal med den där socionomen som är satt att hjälpa oss.

Egentligen borde vi väl göra slut med henne, men nu törs vi inte det. Nu ska vi vänta till i slutet på april för att få gå med vår pojke till en läkare. Han ska undersöka AC/DC-pojken, lyssna på hjärtat och sånt. Han ska fråga hur det är med nattsömnen. Och vi ska sitta, två föräldrar och två BUP-terapeuter och lyssna när läkaren pratar med pojken. Sen får vi kanske somna-piller. Kanske. Därefter, när somna-pillren står i medicinskåpet här hemma, då tänker jag göra slut med BUP-människan.

Malin @ malinakrocko.blogspot.com

Gör sluuut, hon är ju knäpp!
No 1 daughter
Ett tag när jag hade ovanligt svårt att somna, då åt jag det receptfria naturpreparatet Valerina (innehållandes klassiska sömnörten valeriana) och somnade inom 5 minuter. Det köpte jag på Konsum. Han kanske kan testa det
dumpad @ dumpad.sprayblog.se
Men herregud...jag fortsätter förvånas över er kontakt därborta..hon verkar inte ha "alla hästar hemma i stallet", som man säger...
Men stå på er! Klart han ska få sömnpiller om ni tycker att det behövs!!
J @ epistlar.blogspot.com
Suck!
Återställ
Man kan betrakta och förstå "bråk" på många olika sätt. Ofta reagerar barnet med ett aggressivt beteende när det upplevt en oförrätt av något slag. Det kan handla om att barnet inte fått sin vilja igenom, eller att det inte fått tillräcklig uppmärksamhet, eller att någon förstört någonting för barnet eller att det upplevt orättvisor och kränkningar.
Bråket kan också vara ett symtom på att ett barn inte mår bra, en protest mot en ohållbar situation hemma eller i förskolan, skolan eller fritidshemmet. Att bråka blir en överlevnadsstrategi, ett sätt att värja sig och skydda sig mot besvikelser. Agerandet kan vara en reaktion på en bråkig miljö, på överkrav eller på en stressig situation, det kan vara symtom på utanförskap och misslyckanden.
Barn bråkar mycket sällan då de är för sig själva. Bråk förekommer så gott som alltid i sociala sammanhang. "Bråkig" kan därför inte enbart betraktas som en egenskap hos det enskilda barnet, utan är snarare uttryck för en process i en social situation. Alla som befinner sig i det rum där ett bråk uppstår är på sitt sätt delaktiga och ansvariga.
Om barn inte får sina grundläggande behov tillgodosedda och om de på olika sätt inte tillåts visa vad de känner tvingas de till olika överlevnadsstrategier.
De kan bli blyga, osäkra och osynliga. De kan i brist på kärlek ”se till” att de får uppmärksamhet genom att bli skenbart säkra och företagsamma och ta sig fram på olika sätt eller ”se till” att
de får uppmärksamhet genom att störa och bråka.
Mammann
Kajsa: Vi har provat Valeriana, det funkade inte. Dessutom har det ibland biverkningar. Man kan få ångest till exempel.
Dumpad: Tack för att du alltid hejar på mej. Jag använder din kompromiss om att dra av 50:- från tusingen när han vill ha socker. Det funkar jättebra. Nu när möjligheten finns att "köpa" sockret så kan han plötsligt avstå mycket lättare än när det inte finns nåt val alls. Bra knep. Tack!
Epistlar: Tack för att du hjälper mig sucka.
Återställ: Fattar inte riktigt vad du kommenterar. Du staplar en massa självklarheter på varandra, som inte har med mitt bloginlägg att göra. Jag kan bara svara dig med ett : Jag vet. Och?
För det är väl inte så att du insinuerar att jag inte älskar mitt barn, att jag inte tillfredställer hans grundläggande behov så att det i själva verket är mitt fel att han är bråkig? När han nu är bråkig, det handlade ju inte om bråk, den här gången.
Malin: Vi ska absolut göra slut, vi är bara lite fega. Först ska vi ha de där pillren, sen ska vi be att få träffa någon annan.
67 kommentarer

http://sildenafil6online.com/ , http://tadalfil6online.com/ ,
sildenafil () (Webbadress) - 21 06 15 - 04:33

http://tabsviva5.com/ , http://tabsviva5.com/all_videos ,
erection () (Webbadress) - 23 09 15 - 07:06

http://pills10professional.com/ , http://pills10superactive.com/ ,
viagra_pills () (Webbadress) - 14 10 15 - 11:34

http://canada10pillsonline.com/ , http://canada10cpillsonline.com/ ,
viagra_canada () (Webbadress) - 21 10 15 - 04:27

http://www.pills11medonline.com/ , http://edpills11.com/ ,
price () (Webbadress) - 17 11 15 - 01:57

Hello!
http://buypills12.com/ , , http://buypill12.com/ , ,
without () (Webbadress) - 25 12 15 - 19:36

Det Dr.SUNNY kan du maila honom om du behöver hjälp i deras förhållande drsunnydsolution1@gmail.com
Jag lovar att dina problem löses omedelbart. Efter att ha varit i relation med honom i sju år, han lämnade mig, jag gjorde allt Kan jag ta honom tillbaka igen, men allt förgäves. Skulle för den kärlek jag känner för honom, bad han, men han vägrade att jag förklarade mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag skulle snarare postade en spellcaster som kunde hjälpa mig att föra honom ett pass tillbaka, men jag är killen som aldrig trott på pass, hade han inget annat val än att prova det, skickade hjul, sade inget problem så blir allt bra inom tre dagar, mitt ex tillbaka till mig inom tre dagar, var passet avgivna och överraskande, den andra dagen , var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han samtalet och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hänt, jag ville, som jag älskar så mycket. Jag var så glad, överraskad. Sedan gjorde jag ett löfte som alla vet att de aldrig har en relation problem, som jag kommer att hänvisa till stavnings kannan för att få hjälp. Varje person kan behöva hjälp av hjul, hans e drsunnydsolution1@gmail.com eller lägga mig på whatsapp 2348077620669

Han gjorde också många stavnings liknande,
(1) du vill att ditt ex tillbaka.
(2) Du har alltid mardrömmar.
(3) För att främjas på sitt kontor
(4) Vill du ha en barn.
(5) Vill du bli rik.
(6) vill behålla din make / maka att vara bara din för evigt.
(7) Behovet av ekonomiskt stöd.
8) Vill du ha kontroll över att äktenskap
9) Vill du vara attraherad av människor
10) Barnlöshet
11) Behöver du en maka / make
13) Hur man vinner din lotteri
14) PROMOTION SPELL
15) SKYDD SPELL
16) period av BUSINESS
17) SPELL BRA ARBETE
18) bot för någon sjukdom / H.I.V.
Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com
caroline () - 08 03 16 - 09:40

WOW!! Detta är det mest underbara jag någonsin har erfarenhet och jag måste dela denna stora testimony..I besökte ett forum här på internet den 8 MATCH 2015, och jag såg en fantastisk vittnesbörd om denna kraftfulla och stora spell caster heter DR MARVEL på forum..I aldrig trott det, eftersom jag aldrig hört eller lärt sig något om magi innan .. Ingen kropp skulle ha kunnat övertyga mig om magiska trollformler, inte förrän DR MARVEL gjorde ett fantastiskt arbete för mig och återställt min äktenskap 6 år tillbaka till mig och tog min make tillbaka till mig i samma 24 timmar på samma sätt som jag läste på internet..i var verkligen mållös och chockad när min make knä tigger om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka .. jag är verkligen ont om ord och glädje, och jag vet inte hur mycket för att förmedla min uppskattning till dig DR MARVEL du är en Gud sände till mig och hela min familj .. och nu är jag en glad kvinna en gång .. här är hans hemsida: http://www.extremespellhome.webs.com Och hans e extremespellhome@hotmail.com. Hans telefonnummer +1 669 221 3962
Selena Comer () - 03 07 16 - 07:35

Mitt namn är Jessica Luis, och jag bas i Kanada ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 1 år av bruten äktenskap, min man lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv var på väg att sluta i nästan begick självmord, jag var känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare en spell caster heter Dr ISIKOLO, som jag träffade på nätet. Å ena trogen dag, som jag surfar via Internet, kom jag över tilld vittnesbörd om denna spell caster. Vissa människor vittnade om att han förde deras Ex älskare tillbaka, några vittnade om att han åter livmoder, bota cancer och andra sjukdomar, några vittnade om att han kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa och så vidare. Jag kommer också över en viss vittnesmål, det handlade om en kvinna vid namn Sonia, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex älskare på mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon tappade Dr ISIKOLO e-postadress. Efter att ha läst alla dessa, beslutade jag att ge det ett försök. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar, min man kom tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu gladare än innan Dr ISIKOLO, är verkligen en begåvad man och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom han är en underbar människa ... Om du har ett problem och du letar efter en verklig och genuin stava hjul för att lösa alla dina problem för dig. Prova Hög isikolosolutionhome@gmail.com helst, kan han vara svaret på dina problem. Här är hans kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring honom +2348133261196
jessica () - 19 12 16 - 21:39

Hello!
http://clia2online.com/ , , http://remote2medical.com/ , ,
antibiotic_clarithromycin () (Webbadress) - 02 02 17 - 11:58

Hello!
http://pur2via.com/ , , http://pur2cia.com/ , ,
viagra_samples () (Webbadress) - 02 02 17 - 15:55

Hello!
http://www.irov2online.com/ , , http://compmedonline.com/ , ,
side () (Webbadress) - 07 02 17 - 22:50

Hello!
http://clia2online.com/ , , http://remote2medical.com/ , ,
effects () (Webbadress) - 09 02 17 - 16:38

Hello!
http://v2puronline.com/ , , http://c2puronline.com/purchase , , , , hhttp://fastdelivery2vv.com/ , ,
for () (Webbadress) - 27 02 17 - 16:01

Hi my friend! I want to say that this post is amazing, great written and include almost all significant infos. I'd like to see more posts like this.
Joseph () (Webbadress) - 28 03 17 - 10:49

Hello!
http://generic3viafast.com/ , , http://fast3ciaonline.com/ , ,
makers () (Webbadress) - 31 03 17 - 19:56

Hello!
http://essayagency417.com/ , , http://academicwriting2017.com/ , ,
review () (Webbadress) - 03 04 17 - 12:03

Hello!
http://fastpaydayloans4.com/ , , http://nofaxpaydayl4.com/ , ,
online () (Webbadress) - 04 04 17 - 09:08

Hello!
http://www.indian4online.com/ , , http://cia4noscript.com/ , ,
medikament_viagra () (Webbadress) - 04 04 17 - 23:55

Hello!
http://cia4noscript.com/ , , http://www.indian4online.com/ , ,
viagra () (Webbadress) - 06 04 17 - 01:55

Hello!
http://cia4indian.com/ , , http://via4wdp.com/ , ,
viagra () (Webbadress) - 06 04 17 - 19:10

Coarse experience There http://clia2online.com/ , for sale hairsprays [.
viagra () (Webbadress) - 10 04 17 - 21:07

http://www.erectilepharm11.com/wp/ , coupons for erection meds online.
di () (Webbadress) - 10 04 17 - 22:32

Hello!
http://genericviagranpx.com/ , ,
cheap_viagra () (Webbadress) - 22 04 17 - 22:49

Hello!
http://via2professional.com/ , , http://www.viagrarxp.com/ , , http://www.orderv2o.com/ , ,
order_viagra () (Webbadress) - 27 04 17 - 17:11

Hello!
http://www.orderv2o.com/ , , http://via2professional.com/ , , http://www.viagrarxp.com/ , ,
version () (Webbadress) - 06 05 17 - 14:54

Hello!
http://soloadvance.com/ , ,
payday () (Webbadress) - 25 05 17 - 18:13

Hello!
http://buygviagraonline.com/ , ,
generic () (Webbadress) - 18 06 17 - 23:52

Hello!
http://viagrasoftrxtabs.com/ , , http://v2indian.com/ , ,
viagra_online () (Webbadress) - 22 06 17 - 20:45

Hello!
http://soloadvance.com/ , , http://loansolofast.com/ , , http://buyviaraerzonline.com/ , ,
payday_loans () (Webbadress) - 27 06 17 - 17:10

Hej jag heter Bruce Dorothy. Jag är ute för att sprida
denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min
ex make tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade
mig och mina två barn för en annan kvinna i över tre
månader, Men när jag träffade en vän som introducerade
mig till Dr Ade, den stora budbäraren till Oracles of Great
Adespeltemple. Jag berättade mitt problem för Dr Ade
om hur min ex-man lämnade mig och mina två barn och
också hur jag behövde jobba i Ett mycket stort företag.
Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var
jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några
biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver
göra, efter det hade gjorts 24 timmar senare, Min ex man
ringde mig i telefon och sa förlåt för att bo mig och
barnen förrän nu och en vecka efter att min man ringde
mig för att be om förlåtelse, en månad senare blev jag
uppmanad till intervju i ett mycket stort företag här i USA
Var jag tvungen att arbeta som verkställande direktör ..
tack tack till Dr Ade du Kan kontakta Dr Ade genom
denna Email, Adespelltemple @ gmail.com. Ring eller
Whatsapp honom på +2348148487280.
DOROTHY () - 07 07 17 - 09:29

Hej alla, jag är så upphetsad.
Min ex-pojkvän är tillbaka efter en uppbrott, jag är väldigt glad att viljan lever tillsammans igen.
Jag heter Amin Wilkie från Norge.
Min pojkvän av en 4 år bröt mig bara och är 30 veckor gravid. Jag har grått mig själv för att sova de flesta nätterna och verkar inte koncentrera sig under föreläsningar, ibland håller jag mig vaken nästan hela natten och tänker på honom och börjar gråta alltigenom igen. På grund av detta slutar jag inte ha energi för min nästa dags klasser, min närvaro har gått ner och är alltid i uni och i tid. Allmänt är han en mycket trevlig kille, han avslutade det för att han sa att vi argumenterade för en mycket och inte komma med. Han har rätt vi har argumenterat under graviditeten mycket. Efter uppbrottet höll jag ringa honom och berättade för honom att jag kommer att förändras. Jag är kär i den här killen och han är den bästa killen jag har någonsin varit med. Jag är fortfarande skadad och otrogen när han sa att han inte hade några romantiska känslor mot mig längre som gjorde mig snabbare än en dödlig spruta. Han skriver mig då och då huvudsakligen för att kontrollera hur jag gör med graviditeten, han är stödjande med det men det är inte rättvist på mig, han textar mig som jag bara vill t för att bedröva smärtan och inte ha någon stress på grund av graviditeten. Jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag kom över en webbplats som föreslog att Dr Isikolo kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag ska göra och jag gjorde det då gjorde han en stavning för mig. 28 timmar senare kom min bf till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min bf lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr Isikolo. Om du har något problem kontakta Dr.Unity nu och jag garanterar dig att han kommer att hjälpa dig. E-posta honom på: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196
amin () - 24 10 17 - 09:26

http://cheapvagratlonline.com/ , Tablets For Sale Uk in Cedar Park .
pfizer () (Webbadress) - 14 11 17 - 19:38

Hej, är här för att vittna om vad den här fantastiska stavaren Dr ISIKOLO har gjort för mig. Mitt namn är Kateri Aiyana, bildar Australien. Jag trodde aldrig att jag skulle skriva detta meddelande men efter 9 års äktenskap och nästan förlorade min man på grund av att inte kunna få ett barn, svår endometrios och skanning fick jag veta att IVF var det enda alternativet. Det var något vi inte hade råd med och hade nästan gett upphov till hopp om att bli föräldrar. En vän till mig rekommenderade profeten ISIKOLO och övertalade mig att kontakta honom, han gjorde ett andligt genombrott för att jag skulle bli gravid, inom tre veckor var jag gravid (naturligtvis !!!) och födde tvillingar en pojke och en tjej i september. Jag skriver det här meddelandet för de kvinnor som står på det stadium jag var på, deprimerad utan ljus vid tunnelens ände. ge profeten Abulele ett försök att hjälpa dig att lösa ditt problem, och jag försäkrar att du får samma framgång som jag har haft. Här är hans e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) Jag vill att alla ska kontakta honom för dem som har problem med anknytning till äktenskapsproblem och problem eller hälsoproblem som han kommer att lösa det för dig.
du kan whatsApp via: +2348133261196
email: isikolosolutionhome@gmail.com.
wendy () - 27 11 17 - 16:47

I used to suffer from HERPES SIMPLEX VIRUS for about 3 years. No medications or treatments ever really did anything for me (i tried them all no one work. but I was actually able to completely cure HERPES naturally after countless hours of online research. What worked for me is as follows: I saw Dr ILLUOBE Information online that he normally cure and treat disease and infirmities with his Herbal Medicine, I never really believed the people who where recommending him thou i saw on blog about 6 people where also testifying on how they were cured by Dr ILLUOBE, and still Ellen recommend Dr ILLUOBE who uses herbal medication to cure HERPES SIMPLEX VIRUS and gave me his email, so i mail him He told me all the things I need to do and also give me instructions to take, which I followed properly.Before I knew what is happening after two weeks the HERPES SIMPLEX VIRUS that was in my body got vanished. so if you are also heart broken and also need a help, you can also email him: drilluobehealinghome@gmail.com. if you are infected with any disease like HIV,AIDS, CANCER,HERPES SIMPLEX VIRUS, or any other disease you can also be happy like me by contacting.....
Name: Dr.ILLUOBE
What apps Number: +233559282381
Email: drilluobehealinghome@gmail.com
I“m given you 100% grantee, soon as you have getting in touch
with Dr.ILLUOBE your problems will be solved accurately.
Thanks..
lisa mcclean () - 29 11 17 - 02:07

Äntligen återställs min glädje av en stavbräde som heter Dr IFA. Jag är Aminat från Sverige. Jag vill att alla på den här webbplatsen eller forumet för att gå med mig tacka Dr IFA från (ifasolutionhome@gmail.com) för vad han gjorde för mig och mina barn. Jag var gift med min man i 5 år och vi levde lyckligt tillsammans i år tills han reste till Brasilien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som förvirrade honom att hata mig och barnen och älska henne bara. när min man kom tillbaka från resan som han inte spelade är roll som min man och han blev en främling. Han reste till Brasilien varje månad. Jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få honom tillbaka. En trogen dag jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om denna voodoo präst Dr IFA. Vittnesbördet lyfte fram hans kraftfulla magi och det goda det kan göra. Enligt posten botar det cancer, hiv / aids, tar tillbaka din ex-lån och stolt pengar. Jag var överraskning och frågar mig själv "Hur kommer världen inte av den här voodoo prästen" men jag var desperat så jag gav det ett försök. Jag kontaktade honom genom de kontaktuppgifter jag såg på posten. (Ifasolutionhome@gmail.com). Han svarade när jag kontaktade honom, jag förklarade för honom mitt lidande och han försäkrade mig om att jag kommer att hitta tröst med hjälp av hans kraftfulla magi. Jag gav honom framåt för att börja jobba och en vecka senare kom min man från Brasilien och kom ödmjukt till mig och bad om förlåtelse. Jag var mållös en stund innan jag gav honom en kyss. Vem som är intresserad av att kontakta denna voodoo präst snälla, låt inte rädsla eller tvivel stoppa dig. kontakta honom ifasolutionhome@gmail.com eller whatsapp: +2348159101215
aminat () - 29 11 17 - 12:48

WOW!! Det här är den mest underbara sak jag någonsin har upplevt och jag behöver dela detta stora vittnesbörd. Jag besökte ett forum här på internet den 8 oktober 2017, och jag såg ett underbart vittnesbörd om denna kraftfulla och stora stavningskastare som heter Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) på forumet .. Jag trodde aldrig det eftersom jag aldrig hört eller lärde mig något om magi innan .. Ingen kropp skulle ha kunnat övertyga mig om magiska stavar, inte förrän Dr Isikolo gjorde ett fantastiskt arbete för mig och återställde mitt äktenskap på 6 år tillbaka till mig och tog min make tillbaka till mig under samma 24 timmar som jag läste på internet .. jag var verkligen flabbergastad och chockad när min man knäböjde sig och bad om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka .. Jag är väldigt nöjd med ord och glädje och jag vet inte hur mycket jag ska förmedla min uppskattning till dig Dr Isikolo du är en Gud skickad till mig och hela min familj .. Och nu är jag en glad kvinna igen .. här är hans email isikolosolutionhome@gmail.com du kan Lägg även till Dr.Isikolo på whatsApp +2348133261196
cassetta () - 04 12 17 - 12:26

Uppdelning eller skilsmässa är inte en lösning på dina äktenskapsproblem !!!! isikolosolutionhome@gmail.com !!! är säkert det bästa, och hans resultat är 100% garanti.
Min man är hemma nu och vi lever med glädje tillsammans som en bra familj och jag tackar den kraftfulla stavningskastern. Han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela med mig av min historia på internet, att det fortfarande finns bra stavhjul och DR ISIKOLO, är en av de goda stavarna som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens besvär, My Äg nu älskar mig mer än innan jag är så lycklig och min man har avbrutit skilsmässan med hjälp av DR ISIKOLLO och vi tillbringade julhelgen tillsammans. Om du behöver en stavningskastare som kan stava en stavning som verkligen fungerar snabbt, föreslår jag dig, "," KONTAKTA Via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com! Du kan också ringa honom +2348133261196
Ann () - 27 12 17 - 16:09

Hälsningar till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har blivit avvisad av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och
barnet lider en dag när jag läste via webben såg jag ett inlägg om hur denna stavningsdrinkare Dr Isikolo på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com han har hjälpt en kvinna att återvända till sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och han berättade för mig att en kvinna hade en stavning på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 2 dagar att jag ska få min man tillbaka. Jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka. för jag är nu nöjd med min man. Tack
för Dr Isikolo. Hans Whatsapp nummer +2348133261196 Email:
isikolosolutionhome@gmail.com
Babro () - 02 01 18 - 10:40

Jag vill dela mitt vittnesbörd om hur jag kunde få tillbaka min man runt 19 december 2017 med hjälp av Dr Isikolo. Min man lämnade mig i över 1 år och gick vidare med en annan kvinna och jag kunde inte fortsätta med mitt liv på grund av den kärlek jag har för honom. Jag såg förra månaden ett vittnesbörd på internet om hur Dr Isikolole hjälpa någon med kärleksspell, så jag tror aldrig på det utan bara måste pröva min tro som jag gjorde, och jag kontaktade honom på den här e-postadressen: drhaberlespelltemple@gmail.com eller isikolosolutionhome@gmail.com och han berättade för mig vad jag behöver göra , och efter 2 dagar fick jag ett samtal från min man som frågade mig att komma tillbaka till honom, det var som en dröm för mig, jag är så glad nu när vi är tillsammans igen. Tack till Dr Isikolo och jag kommer att rådgöra någon som behöver hjälp med att kontakta honom på hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller SMS honom via Whats-app nummer: +2348133261196.
Nora () - 13 01 18 - 14:23

Hur jag fick min ex-man tillbaka ...........

Jag heter Stephanie med namn. Greetings till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har avslagits av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och barnet lidit. en dag när jag läste igenom webben såg jag ett inlägg om hur denna stavningskista på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com, har hjälpt en kvinna att återvända till sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och han berättade för mig att en kvinna hade en stavning på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 36 timmar att jag kommer att få min man tillbaka. jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka, bara 19 timmar efter att han ringde till att han har slutfört stava, min man ringde mig att han var trött på livet utan mig och hans barn, idag lever vi gärna, tack till Dr Isikolo, för jag är nu nöjd med min man ..... Hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans whatsapp nummer: +2348133261196
steph () - 16 01 18 - 12:25

Bra artikel! Jag hoppas det hjälper många människor där ute.

Fix ditt äktenskap och förhållande efter en uppbrott eller skilsmässa, 100% garanti Kärlek stavar från Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) ..! Ett mycket stort problem uppstod i mitt äktenskap för sju månader sedan mellan mig och min man. så hemskt att han tog saken till domstolen för skilsmässa. Han sa att han aldrig ville stanna med mig igen, och att han inte älskade mig längre. Så han packade ut ur huset och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärta. Jag försökte alla mina möjligheter att få honom tillbaka, efter mycket tiggeri, men alla till ingen nytta och han bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han ville aldrig se mig igen. Så på en kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av min som frågade min man. Så jag förklarade allt för honom, så han berättade för mig att det enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavningskastare, för att det verkligen har fungerat för honom också. Så jag trodde aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än att följa hans råd. Sedan gav han mig e-postadressen till stavningskramen som han besökte. Jag skickade ett mail till den adress han gav mig och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min man tillbaka nästa dag. Vilket fantastiskt uttalande !! Jag trodde aldrig så han talade med mig och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan nästa morgon, så förvånansvärt min man som inte ringde mig de senaste 7 månaderna, ringde mig att han skulle komma tillbaka. Så underbart!! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan han orsakade mig och mina barn. Sedan från och med den dagen var vårt förhållande nu starkare än vad det var förut med hjälp av en stavningskastare. Så jag kommer att rådgöra dig där ute om du har några problem med att kontakta Dr Isikolo, jag ger dig 100% garanti för att han hjälper dig. Emaila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com WHATSAPP eller ring honom: +2348133261196
moet () - 21 01 18 - 16:25

Jag heter lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex make tillbaka med sin magiska och kärleksspell. jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Dr.semu-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att fixa relation.och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller whatsapp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig glad i din relation.och hans också perfekt i
1 LOVE SPELL
2 VIN EX BACK
3 FRUKTER AV WOMBEN
4 PROMOTION SPELL
5 SKYDDSPEL
6 BUSINESS SPELL
7 bra jobbspel
8 LOTTERY SPELL och COURT CASE SPELL.
lilian nikky () - 30 01 18 - 04:15

Jag känner mig så välsignad igen i mitt äktenskap efter att doktor OGODO tog tillbaka min man som skilde sig åt mig i bra 6 månader. Är GABRIELA med namn. Även om munnen är över hela kroppen, kommer det inte vara tillräckligt att tacka doktor OGODO för hans hjälp i mitt liv. Min man skilde sig åt mig i 6 månader och har varit i smärtor och ångest utan honom. Så jag sökte hjälp överallt men ingenting fungerade inte förrän jag träffade läkare OGODO som jag kontaktade online. Jag förklarade min situation för honom och han lovade att min man kommer tillbaka till mig inom 24 till 48 timmar så långt att mitt hjärta fortfarande slår till honom. Jag trodde på honom och han förberedde en stavning för mig och min man ringde mig exakt när doktor OGODO sa. Han bad och sa att han behöver mig tillbaka och nu lever vi lyckligt igen för de senaste 9 månaderna. Alla där ute läser min artikel som behöver hjälp ska kontakta honom ... Email. Läkare OGODO via ogodomikespells@gmail.com för mer information
Om du är ute och går igenom något av detta
problem som anges nedan är han också perfekt
(1) Vill du ha din ex tillbaka?
(2) Har du alltid dåliga drömmar?
(3) Vill du vara befordrad på ditt kontor?
(4) Vill du att kvinnor / män ska springa efter dig?
(5) Vill du ha ett barn?
(6) Vill du vara rik?
(7) Vill du knyta din man / fru för att vara
din för alltid?
(8) Behöver du ekonomiskt stöd?
(9) Har du blivit scammed och du vill
återhämta dina förlorade pengar?
Om du behöver eller vill ha information om kärlek eller
pengar stavar du kan få det problemet löst
idag vid stavning av lösningstempel ...
Hur man har ett lyckligare äktenskap utan att vänta på att din make ska förändras
Gabriela Melina () - 30 01 18 - 12:02

URGENT GENUINE LOVE-SPELL FÖR ATT FÅ DIN EX BOYFRIEND / FLICKA ELLER ÄGN / KVINNA BACK FAST.
Jag har något att dela med dig !!! Det finns en stor glädje i mitt hjärta
som jag vill dela med alla. Jag heter Caroline Webb från Förenta staterna. Jag hade ett missförstånd med min älskare förra året vilket ledde oss till
bryta upp och han ville aldrig höra min röst igen. Han såg en vacker
kvinna som han tycker är mer sötare än mig, men när tiden gick vidare, träffade jag gud Dr Lucky Han är en bra stavningskastare. Jag kontaktade honom via hans email och
förklarade allt för honom. Han sa att jag inte skulle oroa mig, det min älskare
kommer tillbaka till mig på hans knän ber om förlåtelse före 24
timmar. Min största glädje är nu att han faktiskt kom tillbaka till mig och föll vidare
hans knän ber om förlåtelse, och idag är vi glada och han botade också
min systers bröstcancer. Har du några problem? oroa dig inte mer för
Dr Isikolo kan ge varaktig spellösning till några problem: maila honom isikolosolutionhome@gmail.com eller på whatsapp +2348133261196

(1) Om du vill ha din ex tillbaka.
(2) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
(3) Om du vill bli botad av hiv, cancer och andra sjukdomar.
(4) Du vill vara rik.
(5) Du vill att din man / fru ska vara din för evigt.
(6) Om du behöver ekonomiskt stöd.
(7) Om du gick för att bli gravid.

whatsapp +2348133261196
Gabriela () - 31 01 18 - 11:56

Jag har aldrig troende kärlek stavning tills jag träffade den här världens toppspellare. Han är verkligen kraftfull och kan hjälpa till med att stava för att ta tillbaka en gång bort. Dr Isikolo den stora stavningskastaren som återställer mitt liv tillbaka. Jag hade en kamp med min man i det förflutna vilket ledde till vår uppbrott. Jag försökte allt jag kunde för att få honom att komma tillbaka till mig men han vägrade och sa att det var över oss, en dag kom jag över ett vittnesbörd på internet om hur Dr Isikolo / använde sin stava för att återförena två älskare så jag bestämde mig för att kontakta Dr Isikolo via e-post och han försäkrade mig om att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar efter att han har avslutat förberedelsen av den vita magiska stavningen. Jag är väldigt glad idag för att berätta för världen att Dr Isikolo verkligen är en man av hans ord eftersom min man kom tillbaka till mig och föll på knäna ber mig att förlåta honom och acceptera honom tillbaka. Har du ett problem kan du också kontakta Dr Isikolo idag via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com du kan ringa den stora Dr Isikolo hjälp WhatsApp nummer +2348133261196. Jag är så glad väldigt bra Kärlek och många välsignelser Tillbaka till mig igen! yahoo adress: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp nummer + 2348133261196tänk så mycket Dr Isikolo.
elsa () - 19 02 18 - 10:55

Att prata med erfarenhet med gott resultat för att testa om det, jag är Julia från Svealand, jag vill vittna om Dr Isikolos goda tjänst för att hjälpa mig att få tillbaka min fiance som lämnade mig på grund av en prostituerad. Det var en hemsk och deprimerande tid då min fiance som vi skulle gifta oss på två månader avbröt vårt bröllop på grund av en prostituerad som kastade en stavning på honom och stal honom borta. Jag letade efter hjälp online när jag såg en recension om Dr Isikolo från General Spell Temple, då kontaktade jag honom för hjälp. Jag följde all sin instruktion i enlighet därmed som han försäkrade och garanterade mig att min fiance kommer att vara tillbaka på 48 timmar, till min största överraskning nästan 2 dagar efter stavningen gjordes, ringde min Fiance mig och började be om ursäkt för att jag lämnade mig på grund av en annan dam . Jag väntade på två månader där vi nu är gifta innan jag kan vittna och just nu är vi en lycklig familj och det kommer att förbli så här för alltid .. Allt tack till Dr Isikolo. Du kan kontakta Dr Isikolo för eventuella problem med relationen genom hans direkta email: isikolosolutionhome@gmail.com eller WhatsApp nummer +2348133261196
julia () - 21 02 18 - 13:49

Jag har sett min fiance i över tre år och ändå saknar fysikaliteten något. Vi ser varandra ungefär var 5: e dag, hon säger att hon inte vill rusa in och inte heller, även om jag skulle vilja se lite progression. Det finns en del framtida faking på hennes sida som jag är behaglig att, men då kommer inte upp med fasta arrangemang. Jag vet att shes har varit ur ett långsiktigt förhållande i fyra år nu och det slutade kladdigt i hennes ord. Jag känner inte till detaljerna eftersom hon inte har kunnat säga till mig och citerade att hon måste vara i rätt humör för vårt äktenskap. Jag har inte drivit detta för mycket, men som hon självklart inte känner sig kan prata om det. Detta i kombination med bristen på total fysikalitet tycks indikera att hon inte är redo helt för ett förhållande. Hon säger att jag måste vara tålamod, men jag undrade om hon verkligen är ärlig mot mig och vårt förhållande eftersom jag älskade henne så mycket och hennes förflutna tycks ta henne ifrån mig. Jag visste en vän som hade en liknande situation och bad om råd där jag slutade med en kärleksspell med Dr Isikolo från isikolosolutionhome@gmail.com. Jag hade ingen ånger alls taget steget men det förbättrade mitt kärleksliv och vi gifte oss och väntade vårt första barn när som helst snart WhatsApp nummer +2348133261196.
Klara () - 05 03 18 - 19:03Herr Dr Isikolo, tack så mycket för dig äkta stava, min fru är tillbaka !!!

Tack sir för dina äkta stavar. Det här är verkligen otroligt, och jag har aldrig upplevt något så här i mitt liv. Innan jag träffade dig herre, jag har försökt alla möjliga menar att jag kunde få min fru tillbaka, men jag kom faktiskt in att ingenting fungerade för mig och att min fru hade utvecklat mycket hat mot mig .. Jag trodde att det inte fanns något hopp att återförena med min ex fru och barn. Men när jag läser bra recensioner om ditt jobb sir bestämde jag mig för att försöka och jag gjorde allt du instruerade mig och jag trodde på dig och följde dina instruktioner precis som du har garanterat mig om 48 timmar, och det var exakt när min fru ringde mig .. Vi är mer nöjda nu än någonsin. Allt ser perfekt och så naturligt ut! Tack så mycket för dina autentiska och obestridliga stavar. Tack sir för din hjälp. Om du behöver hjälp i ditt äktenskap med brutna förhållanden, vänligen kontakta Dr Isikolo just nu för brådskande hjälp. isikolosolutionhome@gmail.com
whatsapp honom nu +2348133261196.
website: drisikolosolutionhome.webnode.com
erik () - 21 03 18 - 08:29

Real och Urgent Stava Caster Recensioner för att lösa ditt förhållande och skilsmässa problem Dr Isikolo isikolosolutionhome@gmail.com
whatsapp honom nu +2348133261196.

Hej jag heter Natalia, jag är här för att ge ett vittnesbörd om hur den här kraftfulla stavningskraven heter Dr Isikolo hjälpte mig att fixa mitt förhållande. Jag var hjärtbruten när min fästman berättade för mig att han inte längre är intresserad av att gifta sig med mig eftersom en annan dam har använt en svart magi på honom. Jag grät och suttrade varje dag tills det blev så dåligt att jag kom ut till Internet för hjälp, det var då jag läste en recension om Dr Isikolos stora arbete. Jag kontaktade sedan honom för hjälp för att få min kärlek och mitt liv tillbaka, han hjälpte mig att kasta en kraftfull kärleksspell och till min största överraskning efter 24 timmar att göra kärleksspellet kom min Fiancee tillbaka på knäna och bad mig att förlåta honom. Vi är nu lyckligtvis gift och alla tack går till Dr Isikolo Wonders för att hjälpa mig att rädda mitt förhållande. Du kan kontakta Dr Isikolo via hans e-postadress isikolosolutionhome@gmail.com eller whatsapp honom nu +2348133261196.
Natalia () - 26 03 18 - 16:40

Hur man får en ex tillbaka
Min pojkvän bröt upp med mig det varit 4 dagar nu. Vi har varit måttlig att han var 18 år och jag var 22. Hon har just visat 21 år. Vi har varit dating i 3 år och 2 och en halv månader. Genom åren har vi haft ett riktigt bra förhållande, det var allvarligt och vi ville verkligen vara med varandra för alltid. Naturligtvis vi hade är argument men inget så illa. Jag vet att de senaste 3 månaderna hade jag tagit honom för givet att han alltid skulle vara där men hade fel. Han berättade att han inte ville vara i ett förhållande som han ville ta tid med sig själv. Men han kysser mig fortfarande och kramar mig och berättar att han alltid kommer att älska mig och jag håller en speciell plats i hennes hjärta. Jag insåg att precis innan han gjorde det så var jag tvungen att få min handling tillsammans men jag antar att det var för sent. Jag älskar verkligen den här pojken. Det är något annorlunda om honom. Han är kärlek i mitt liv och jag vill att vi ska ha ett bättre förhållande än någonsin tidigare och jag skulle aldrig någonsin ta honom för givet någonsin igen. Jag vill verkligen gifta mig med den här pojken och han ville det också men idk hur man får honom tillbaka utan att vara klumpig och desperat. Självklart behöver han sitt utrymme för att han lurade på mig och den här gången behöver jag verkligen hjälp för att få tillbaka honom och gifta mig med mig. Jag sökte en dag på nätet och jag såg ett bra vittnesbörd om hur Dr Isikolo en verklig Afrika-stavelsehjälp hjälper till att återställa tillbaka brutit äktenskap, få ex tillbaka, fixa brutet förhållande. så jag kopierar hans email via ??? isikolosolutionhome@gmail.com och berättade för honom alla mina problem så han ber mig att inte oroa mig för att mitt problem löser det med 2 dagar, jag kommer att få tillbaka honom som jag tror på och lägger allt mitt hopp på och till största möjliga varsel efter stavningen min pojkvän som bröt upp med mig ringde till ursäkt och kände mig så ledsen för vad han gjorde så mina kära, det är hur jag fick min pojkvän tillbaka med hjälp av Dr Isikolo den verkliga stavningskastaren så också maila honom nu på via isikolosolutionhome@gmail.com whatsapp honom nu +2348133261196.
hemsida: drisikolosolutionhome.webnode.com
carina () - 28 03 18 - 20:00

Jag heter Oscar am från Stockholm, Sverige. Allt tack går till Dr Isikolo för att rädda mitt äktenskap från toning apart.i känner mig så tacksam och bara har bra ord om en kraftfull stavbräda som heter Dr Isikolowho hjälpte mig att ta tillbaka min fru. Vi hade varit ifrån varandra i 4 månader, först tänkte jag om jag gjorde det rätta genom att kontakta en stavningskastare, men jag älskar så mycket min fru och kommer inte ge henne upp för någonting i den här världen. Jag bestämde mig för att kontakta isikolosolutionhome@gmail.com via hans mailadress. Jag hittade på flera testatorns meddelanden online, och jag berättade för min situation, han skrattade och sa att min fru kommer tillbaka till mig de närmaste 48 timmarna. Jag kände att det inte skulle hända först tills min fru ringde mig och var så ivrig att få mig tillbaka mer än någonting på jorden .. Nu är vi tillsammans och hon kan inte göra utan mig, och vi båda är glada. Jag känner mig så glad att dela detta vittnesbörd eftersom det inte fanns någon negativ handling knuten till hans arbete. Hans arbete var smidigt och snabbt. Tack till Dr Isikolofor som ger tillbaka lycka till mitt liv. Jag svär med mitt liv att Dr Isikolo är en man att lita på och ta dina problem med. Du kan kontakta honom på hans e-post om du verkligen vill ha din kärlek tillbaka .: isikolosolutionhome@gmail.com eller whatsapp honom nu +2348133261196.
oscar () - 02 04 18 - 08:54

Jag heter Elda. Jag vill prata om den stora stavningskastaren som heter DrChamberc. Jag vittnar om hur jag fick min man tillbaka till mig och jag har varit gift i 5 år. Vi har inget barn och doktorn berättade att jag inte bara kan födas på grund av att min kropp var skadad på grund av fel narkotisk reglering gör mig orolig och min man är inte glad så min man bestämmer sig för att gifta sig med en annan tjej och skiljer mig "Jag var så ledsen, "Jag sa till min vän och min vän ger mig" Dr Chambercs e-postadress som min vän fick hjälp också från Dr.Chamberc för länge sedan och jag tror aldrig på honom så mycket, även om jag just har bestämt mig för att ge det försökte kontakta Dr.Chamberc, han sa till mig att han skulle hjälpa mig att få min man tillbaka efter tre dagar och jag skulle bli gravid. Jag tvivlade på att min man skulle återvända till mig på tredje dagen och bara ge honom en trier och jag skickar honom bilden och namnet och allt vad han bad om. Till min förvåning efter fyra dagar kom min man tillbaka och han sa till mig att han inte längre ville ha en skilsmässa igen att han älskar mig och han kom med sina två bröder och de började bad mig. Två månader efter att doktorn bekräftade att jag var gravid, Dr. Chamberc hjälper dig med några av dina problem. bara kontakta honom via den här e-posten email chamberc564@yahoo.com
elda () - 05 04 18 - 12:00

Hej, jag Ellen, jag läste ett vittnesbörd om Dr Isikolo om hur han har hjälpt människor att komma tillbaka dit inom 48 timmar. Jag tänkte bara om det var riktigt. Och bestämde mig för att ringa en kvinna som gjorde ett vittnesbörd och också Dr Isikolo sitt nummer, Så jag ringde henne och frågade henne om Dr Isikolo hon sa att Dr Isikolo är en pålitlig man och han är redo att ta tillbaka min älskare för mig, jag var bara så glad och lite lättnad att min älskare snart kommer tillbaka till mig Jag bestämde mig för att kontakta Dr Isikolo som jag gjorde, och innan jag kunde dela med honom mitt problem har han redan berättat för mig vad jag kom för och han sa att allt kommer att vara bra inom 48 timmar att min älskare kommer tillbaka till mina armar, så han sa han skulle ställa stavningen och att inom 48 timmar skulle min älskare ringa mig, så jag hoppades så riktigt innan 48 timmar jag ringde från en man som har lämnat mig förra året 6 år säger att han är ledsen och han vill ha mig tillbaka, jag var glad och jag sa att jag vill ha honom tillbaka. Sedan reste jag till Kanada för att träffa honom. Och han ber om ursäkt för vad han har gjort mot mig nu, han föreslog att gifta sig med mig och vi förbereder oss båda för bröllopet snart, allt tack vare den stora och världens bästa stavningskastern, Dr Isikolo Hans privata mail isikolosolutionhome@gmail.com eller whatsapp honom nu 2348133261196.
ellen () - 08 04 18 - 12:03

Hej jag är här för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min ex kärlek tillbaka. Jag blev galen när min kärlek lämnade mig för en annan tjej i förra månaden, men när jag träffar en vän som presenterar mig för DR ISIKOLO stor budbärare till det orakel som han tjänar berättade jag mitt problem för DR ISIKOLO om hur min ex kärlek lämnade mig och också hur jag behövde jobba i ett mycket stort företag. Han sade bara till mig att jag har kommit till höger plats var jag kommer att få mitt hjärta begär utan någon bieffekt. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter det hade gjorts. Under de närmaste 2 dagarna ringde min älskade mig på telefonen och sa förlåt för att bo mig före nu och även i den närmaste veckan efter att min älskade ringde mig för att be om förlåtelse, blev jag uppmanad till intervju i mitt önskade företag var jag tvungen att arbeta som verkställande direktör. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta till hela världen för att kontakta DR ISIKOLO på följande e-postadress isikolosolutionhome@gmail.com och få en ll ditt problem lösa .. Inget problem är för stort för honom att lösa .. Kontakta honom direkt på isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom nu +2348133261196 och få dina problem att lösa som jag.
Alice () - 11 04 18 - 08:56

Hej tittare, jag bor i Stockholm, Sverige och jag heter Charlotte Keagan. Jag är mycket glad att dela detta fantastiska vittnesbörd, jag blev skadad och hjärtadbruten när min man lämnade mig med våra två barn, jag var förvirrad och visste inte Vad jag skulle göra, jag älskade honom så mycket, jag försökte allt jag kunde för att få honom tillbaka men till ingen nytta, på en trofast dag när jag kom från jobbet mötte jag en min vän som jag förklarade mitt problem till och hon sa jag av en stavningskastare som heter "DR ISIKOLO" som också gör henne gravid när hon letade efter ett barn, kontaktade jag stavningskanalen via e-postmeddelandet som hon gav mig och stavningskastern berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde exakt som jag blev till min förvåning överraskad, min man som inte länge ringt mig ringde mig och börja be om ursäkt för alla de missförhållanden han gjorde mot mig, och nu älskade han mig mer än någonsin, bröder och systrar om Du går igenom något slags problem, kontakta honom och jag ger dig 100% garanti för att han kommer att lösa ditt problem s. detta är hans kontakter isikolosolutionhome@gmail.com eller whatsapp honom nu +2348133261196.
charlotte () - 18 04 18 - 09:28

Spara ditt förhållande och få din ex pojkvän / flickvän tillbaka! Kontakt: isikolosolutionhome@gmail.com är säkert den bästa spellcastern online och hans resultat är 100% garanti.
Mitt namn Olivia Stephen bildar Tx, USA. Efter 12 år av äktenskap har jag och min man varit i ett skel eller det andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag kom över en webbplats som föreslog att Dr Isikolo kan hjälpa till att få ex tillbaka snabbt . Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en kärleksspell för mig. 28 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan som han fick mig och barnen. Sedan från och med dagen var vårt äktenskap nu starkare än vad det var förut, Allt tack till Dr Isikolo. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min historia på internet som DrUnity verklig och kraftfull stavning som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens besvär, om du är här och du behöver din Ex tillbaka eller din man flyttat till en annan kvinna, gråta inte längre, kontakta den här kraftfulla stavningskanalen nu. Här är hans kontakt: Maila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com eller whatsapp honom nu +2348133261196.
Anna Lorenzo () - 28 04 18 - 11:31

HERREGUD!! Det här är verkligen ett chockerande och ett genuint vittnesbörd. Jag besökte ett forum här på internet den 15 april 2018, och jag såg ett underbart vittnesbörd om denna kraftfulla och stora stavningskastare som heter Dr Isikolo på forumet. Jag trodde aldrig det för att jag aldrig hört eller lärde mig någonting om stava eller magi innan .. Inte en själ skulle ha kunnat påverka mig om magiska stavar, förrän Dr Isikolo gjorde det för mig och återställde mitt äktenskap 8 år tillbaka till mig och tog med mig min make återvände till mig precis som jag läste på Internet. Jag var verkligen förvånad och chockad när min man knepade ner och bad om förlåtelse och för att jag skulle acceptera honom tillbaka. Jag är väldigt liten i uttryck och jag vet inte hur mycket att förmedla min uppskattning till dig Dr Isikolo du är en Gud skickad till mig och hela min familj .. Och nu är jag en glad kvinna igen tack för ditt bra jobb och för att återställa lycka till mitt hem ..
HÄR ÄR Dr Isikolo HANS EMAIL: isikolosolutionhome@gmail.com. FÖR NÅGOT SOM HJÄLP. ELLER RINGA Hans Whatsapp +2348133261196.
Victoria () - 04 05 18 - 19:10

Jag har något att dela med dig !!! Det finns en stor glädje i mitt hjärta som jag vill dela med alla. Jag heter marie Jag hade ett missförstånd med min älskare förra året vilket ledde oss att bryta upp och han ville aldrig höra min röst igen. Han såg en vacker kvinna som han tycker är trevligare än mig, men när tiden gick, träffade jag doktor Adodo, han är en stor stavbräda (medicinsk man). Jag kontaktade honom genom hans email och förklarade allt för honom. Han sa att jag inte skulle oroa mig för att min älskare kommer tillbaka till mig på hans knän och ber om förlåtelse. När allt var förberedt berättade han för mig att min älskare kommer till mig inom 24 timmar och ber om det. Min största glädje nu är att han faktiskt kom tillbaka till mig och föll på hans knän och bad om förlåtelse, och idag är vi glada. Har du något problem med din älskade? Vet inte vad jag ska göra? oroa dig inte mer för att Doctor Adodo kan ge dig en stavning för att få honom eller henne tillbaka. Med hjälp av en stava precis som han hjälpte mig. Kontakta Doctor Adodo idag via e-post för din stavning: Adodospelltemple@gmail.com eller ring eller lägg till honom på whatsapp på +2348107527833
setterberg () - 14 06 18 - 11:04

Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr. Adodo har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex tillbaka med sin magiska spell. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över D.Adodo email på internet förklarade jag min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men att Min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.Adodo verkligen är en riktig stavning. Behöver du hjälp då kontakten doktor anger nu via e-post: Adodospelltemple@gmail.com eller ring eller lägg till honom whatsapp +2348107527833
nat () - 14 06 18 - 18:10

HUR ALLA KVINNAR UTGÅNAR GÅ TILL HÅRTIDEN I VISTELSE LÄS DENNA ARTIKEL OCH
KONTAKTA DR ISIKOLO FÖR ATT SPARA DITT HANDLING.

Jag vill säga ett mycket stort tack till Dr Isikolo för det underbara arbetet han gjorde för mig för att hjälpa mig att rädda mitt äktenskap, min man ber om skilsmässningsbrev på grund av det lilla missförståndet vi hade under de senaste månaderna, och jag har aldrig ville ha det här eftersom jag älskar min man så mycket och all vår investering var ett gemensamt företag och jag vill inte vara långt ifrån min familj och mina två underbara barn. Min vän berättade om Dr Isikolo och hur han hjälpte henne med sina äktenskapliga problem, så jag var tvungen att kontakta honom för att jag vill stoppa min man från att slutföra skilsmässningsbrevet och jag vill hålla min familj tillsammans och efter att ha kontaktat honom, jag fick veta vad jag behövde göra och när jag började se resultatet, gjorde jag som Dr Isikolo har instruerat och efter 3 dagar min man ringde mig och börja be om förlåtelse och det var som en dröm för mig och vi Alla lever lyckligt tillsammans igen tack till Dr Isikolo. Kontakta honom idag för civilhjälp via hans Whatsapp nummer: +2348133261196 eller ring honom.
E-post: isikolosolutionhome@gmail.com
Romana Vukovic () - 16 06 18 - 15:32

Måste se

God dag Alla, jag heter Anna, jag är från Rumänien, jag vill att världen ska veta om en stor stavningskrock som hjälper mig med mina livsproblem, min man lämnade mig 21 år efter äktenskapet, för att hans familj inte gillar mig, och han gick för att vara med en annan kvinna, jag och min son lida i över 21 år, fram till förra månaden när jag såg posten som en dam på nätet pratade om en stavningskastare som heter Dr Saheed, som hjälpt henne med sina problem, så jag måste kontakta den här mannen efter att han har sagt att mina problem är över, bara på mindre än 24 timmar ringde min man som lämnade mig i 21 år mig och ber mig att förlåta honom, och nu lever vi tillsammans lyckligt, jag är säger detta för att jag berättade för honom att jag kommer att dela varan nyheter på nätet för att folk ska veta och också komma till honom för hjälp också, så om du har någon form av problem, relation eller något mänskligt problem kontakta dr Saheed nu och få en lösning, Här är hans kontaktuppgifter. E-post: saheedtempleofsolution@gmail.com . För direktsamtal och Viber Chat: +27638836445.
Saheed () - 08 07 18 - 17:24

UNDERBAR:

Wooow, jag är Gloria Meyers, jag vill dela min livshistoria till världen om hur jag fick min man, framför allt jag fick min lycka tillbaka, jag menade en annons av en Dr Saheed på internet om hur han hjälper en kvinna att få hennes pojkvän tillbaka och också läka henne av hennes sjukdom, så jag måste kontakta honom för att hjälpa mig att återställa mitt äktenskap, min man lämnade mig i 17 års äktenskap, eftersom hans familj och vänner inte gillar mig, och de ber honom att få en annan kvinna, men när jag kontaktar Dr Saheed för hjälp berättade han för mig att han skulle slappna av att han skulle hjälpa mig, dr Saheed tog tillbaka min man som lämnade mig i 17 år på bara 24 timmar, det här är en kraftfull stava jag aldrig sett någonting som detta i mitt liv tog han tillbaka min man till mig på bara 24 timmar och berättade för mig att jag ska ha mitt eget barn, idag har jag en 1 årig baby, den här mannen är bra, jag sa till honom att jag kommer att dela med sig av hans goda arbeta till världen även på radiostationer, om någon behöver hjälp och vill kontakta honom, kan du nå honom via: Email: saheedtempleof solution@gmail.com, Direktsamtal och Viber Chat: +27638836445.
Gloria () - 09 07 18 - 08:47

Jag läste vittnesmål om en kärleksspell av Dr. Abo om hur han har hjälpt massor av att få tillbaka sina ex-älskare inom 48 timmar. Med vänliga hälsningar tänkte jag bara om det var riktigt och om den här mannen verkligen skulle kunna hjälpa till med att ta tillbaka min älskare som Jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom för att jag älskar min flickvän mycket och vi har varit ifrån varandra i några månader jag saknade henne så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få henne tillbaka men kunde inte. Jag kontaktade Abospelltemple @ gmail. com och han berättade för mig att min ex kommer tillbaka till mig de närmaste 48 timmarna, dr. Abo släppte henne för att veta hur mycket jag älskade och ville ha henne. Och öppnade ögonen för att visa hur mycket vi har delat ihop. Min ex är nu tillbaka till mig igen. När jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste killen på jorden och jag och min flickvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var redan innan vi bröt upp. Allt tack går till Dr Abo för det alltför stora arbetet han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex flickvän. Jag skulle vilja släppa Dr Abo e-postadress och hoppas du ser detta vittnesbörd och kontakta honom om du har något problem E-post honom: Abospelltemple @ gmail. com, ring honom / text honom på +1 (662) 967-1783.
CHELSIE () - 12 07 18 - 20:38

Jag vill vittna om en stavningskastare som hjälper mig att återställa mitt brutna äktenskap efter att min man nästan skiljt mig för en annan kvinna, är glad idag att vi båda är tillsammans igen tack vare Dr.Excel, den stora stavningskastaren, kontakta Dr.Excel på hans mobilnummer eller lägg till honom på WhatsApp +1 (267) 527 3329 E-post Excellovespell@hotmail.com
ebba () - 21 08 18 - 14:27

Ända sedan min man fick mig skild under de senaste 2 åren hade jag inte varit jag själv. Jag granskade något inlägg av hur jag kunde få tillbaka min man då, jag såg ett vittnesbörd delat av Sabrina Tampolja från Schweiz om en stavningskastare som heter Dr Isikolo. Jag kontaktade Marina Chaos för att bekräfta hur Dr Isikolo hjälpte henne och hon klargjorde allt för mig om hur han hjälpte henne och det gav mig modet att komma i kontakt med Dr Isikolo för hjälp. Dr Isikolo försäkrade mig om att mina dagar av sorg kommer att vara över 12 till 16 timmar efter att han har avslutat sitt arbete. Jag följde hans instruktioner som han gav mig för att jag hade tro, tro, hopp och lita på honom. Sannerligen säger jag till dig idag att jag och min man är tillsammans igen och jag kan med stolthet säga och vittna om världen av vad Dr Isikolo gjorde för mig. Kontakta honom idag via E-post: E-post: isikolosolutionhome@gmail.com. ring eller Whatsapp honom på +2348133261196
Sabrina () - 22 08 18 - 17:02

Kontakta Dr Sambo nu för Lottery Spell vinnande nummer E-post: divinespellhome@gmail.com
Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

Jag heter Adrienne Bernardo Jag bor i: New Jersey, jag är 55 år gammal, jag vill veta hur Dr Sambo hjälpte mig, jag har varit generös med lotteri vinnande nummer, tidigt i år 2018 kontaktade jag honom för ett kanadens lotteri nummer , Jag gav dig och jag vann $ 750,000,000 SEVEN DUNDED OCH FIFTIG MILLION DOLLAR Jag kan fortfarande inte tro på den här typen av befogenheter i dessa moderna dagar. Dr Sambo är bäst, jag har lagt ett leende på mitt ansikte och min familj är rik nu. Alla måste vara rika, kontakta Dr Sambo för lyckliga vinnande nummer och vara rik hela ditt liv. Kontakta honom nu, det spelar ingen roll var du är, det spelar ingen roll om din status i livet, bara kontakta honom och han kommer att hjälpa dig okej ... E-post: divinespellhome@gmail.com
Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481
Adrienne Bernardo () - 27 08 18 - 15:34


  
Komma ihåg personlig information?

Emoticons /
  (Registerar ditt användarnamn / logga in)

Notifiera:
Hide email:

Fotnot Alla HTML taggar förutom <,b>, and <,i>, kommer att tas bort från din kommentar. Du kan skapa länkar denom att skriva webbadressen eller e-post adressen i kommentar fältet.

 

Register

Linkdump